Konservatuvarımız 43 Yaşında

1975 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK) kuruluşunun 43. yılını 3 Mart Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen özel bir geceyle kutladı. 

itu_43_1171

Konservatuvarımızın 43. yıl kutlama programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç, Müdür Yardımcıları Prof. Serpil Murtezaoğlu, Prof. Cihangir Terzi, Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikleri Düzenleme Kurulu (BİSED) Başkanı Yrd. Doç. Eyüp Uzunkaya’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

itu_43_0719

İTÜ’nün 245. Yılına Özel Albüm

İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada İTÜ’nün 245. Konservatuvarın ise 43. yılına özel albüm çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Prof. Adnan Koç “ 1975 yılında Türkiye’de kurulan ilk Türk Müziği Konservatuarı olan okulumuz, bu yıl 43. yıl heyecanını yaşamaktadır. Kuruluşundan bugüne kadar ki kısa süreçte önemli mesafeler kat eden Konservatuarımız, İTÜ çatısı altında, toplumun sanat ve müzik dünyasına ileri düzey de katkı sunmaya devam edecektir.” dedi. Türk Musikisi Devlet Konservatuarının, misyon ve vizyon olarak üstüne düşen toplumsal sorumluluğunu taviz vermeden yerine getirdiğini aktaran Koç “Konservatuar tarihinde ilk kez kendi öz kaynaklarımızla hazırladığımız “Pür Nida Türk Halk Müziği’, ‘Meşk-i Sefa ve Aşkname Türk Müziği” albümleri ile başlayan yayın atağı, İTÜ’nün 245. Konservatuvarın ise 43. yılına özel albüm çalışmaları ile devam edecektir” ifadelerini kullandı.

itu_43_1659

Dilek Türkan ve Hüseyin Turan Sahne Aldı

Davetliler, Derya Türkan, Baki Duyarlar, Erdal Akyol, Serkan Mesut Halili, Erdem Sökmen, Mehmet Akatay bulunduğu orkestra elemanları eşliğinde verilen konserde keyifli bir gece geçirdiler. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçılarımızdan Dilek Türkan ve Hüseyin Turan bu özel gece de sahne alan isimler arasında yer aldı. Türk Müziğinin en güzel eserlerinin seslendirildiği gecede, müzisyenler ve solistler izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

itu_43_0819

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK) hakkında

1975 yılında, ilk Türk Müziği Konservatuarı olarak kurulan konservatuvarımız; Çalgı, Ses Eğitimi, Kompozisyon, Türk Halk Oyunları, Müzik Teknolojileri, Müzikoloji ve Müzik Teorisi olmak üzere 7 bölümden oluşuyor. Avrupa Birliği-Bologna eğitim planlarına tam uyum sağlayarak hem lisans hem de lisansüstü seviyede yüksek standartlarda eğitim veren İTÜ TMDK aynı zamanda ortaokul ve lise düzeyinde sunduğu eğitimlerle geleceğin müzisyenlerini ve solistlerini erken yaşlardan yetiştiriyor. Konservatuvarımız, üstat öğretim elemanları ve müzik gündemine yön veren sanatçılar yetiştiren bir kurum olmasıyla da öne çıkıyor. Kurum, Türkiye’nin ilk müzik kütüphanesine sahip olmasıyla da diğer konservatuvarlar arasında özel bir yere sahiptir. 

itu_43_0310