İTÜ’de Bahar Notaları

1975 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisinde, 24 – 28 Nisan tarihleri arasında düzenlediği konserlerde usta isimler sanatseverlerle buluştu. Etkinlikler, çok sayıda İTÜ’lüyü bir araya getirdi.

1

Kuruluşundan bu yana sayısız bilimsel ve sanatsal etkinliğe imza atan İTÜ TMDK, baharın tüm güzelliğinin notalara döküldüğü “Kültür ve Sanat Haftası” ile görkemli bir programa imza attı.

2

Prof. Adnan Koç “Geleneksel hale getireceğiz”

Kültür ve Sanat Haftasının açılış konuşmasını yapan İTÜ TMDK Konservatuvar Müdürü Prof. Adnan Koç, “Baharın gelişiyle birlikte, notalar tomurcuklandı, ezgiler çiçek açtı. Bizler de heyecanımızı yepyeni bir etkinlik dizisiyle pekiştirmek istedik. Sanat ve Kültür Haftası işte böyle bir ihtiyaçtan doğdu. Artık her yıl Nisan ayının son haftasında, sürekli yenilenerek, kültür ve sanat alanında yeni ufuklara yelken açmak istiyoruz.” dedi.

3

Enstrüman, müzik ve dansın muhteşem buluşması

İTÜ Bağlama Günleri ile başlayan kültür ve sanat haftası, “Volkan Konak” ve “Melihat Gülses” konserleri ile devam etti. Sanat camiasında Kuzeyin oğlu olarak tanınan mezunumuz Volkan Konak’ın performansı görülmeye değerdi. Türk sanat müziğinin duayen isimlerinden Melihat Gülses ise performansıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. Etkinlik boyunca İTÜ TMDK çatısı altında yetişmiş duayen sanatçılar da onur konuğu olarak programa eşlik etti. Sanatçılar, Türk halk ve Türk sanat müziğinden seçkin eserlerini seslendirerek davetlilere keyifli dakikalar yaşattı. 

4


Usta isimler onur konuğu

İTÜ Bağlama Günleri’nin ilk konserleri, Erdal Erzincan ve Kayhan Kalhor ile Tolga Sağ ve Gani Pekşen’e aitti. Programın ikinci gününde ise, halk ozanlarımız İsmail Altunsaray, Nida Ateş, Nurullah Akçayır, Seval Eroğlu , Aşık Nuri Çırağı, Aşık Selahattin Kazanoğlu, Deniz Güneş, Özkan Alıcı, Cem Çelebi ve Cumali Kalkan sahne alan isimler arasındaydı. Türk halk müziği ezgilerinin seslendirildiği programlara, Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Prof. Fikret Değerli onur konuğu olarak renk kattılar.

5

Dünya dans gününe özel performans

Hafta boyunca devam eden konserler, 28 Nisan’da İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölümü’nün “Dünya Dans Günü”ne özel düzenlediği gösterilerle son buldu. Program boyunca kültürel unsurların yer aldığı geleneksel danslarla birlikte, modern danstan beden odaklı diğer sahne sanatlarına kadar geniş bir yelpazede gösteriler sunuldu.

6