Dünya Dans Günü’nde İTÜ’de “Dans Daima”

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürlüğü’nün katkıları ile Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından yönetim ve organizasyonu gerçekleştirilen “Dans Daima - 2019 International Dance Day / Dünya Dans Günü Gösterisi” İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleşti.

dunya_dans_gunu_2019 (4)

Dünya genelinde her yıl 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü veya Uluslararası Dans Günü, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) tarafından 2006’dan bu yana kutlanıyor. TMDK bünyesinde gelenekselleşen dans organizasyonu, bu yıl yabancı ülke topluluklarının da katılımı ile uluslararası bir nitelik kazandı. Marka haline gelen “Dans Daima” teması ile 7 ‘den 77‘ye dansın yaşının olmadığı ve hiçbir dezavantajın dans etmeyi engel haline getiremeyeceği vurgulanıyor. 

dunya_dans_gunu_2019 (8)

Zeybek’ten Flamenko’ya

“Dans, toplumun tüm katmanlarını buluşturan, çocuk, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeyen, bir gelenek, bir sanat, bir tedavi şekli veya sadece bir ifade şeklidir.” anlayışından yola çıkarak hazırlanan gösteri programında 450 dansçı sahne aldı. Bulgaristan, Bosna Hersek, Kosova, KKTC ve Hindistan’dan davet edilen 5 ülke dans topluluğu ile birlikte, üniversitemizin ve katılımcı ulusal kurum ve kuruluşlarımızın dans toplulukları da programa katılım sağladı.

dunya_dans_gunu_2019 (9)

Halay’dan Horon’a, Bar’dan Karşılama’ya, Zeybek’e, Kafkas’a, Modern Dans’dan Flamenko’ya ve Latin Dansları’na kadar ritim gösterileri sahnelenirken, uluslararası ülke danslarından Sirtaki Zeybetiko, Samba ve Hiphop gibi zengin bir repertuvarla gösteriler sunuldu. 

dunya_dans_gunu_2019 (6)

Dans gösterilerinin ardından gerçekleşen kutlama, İTÜ TMDK Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Fikret Değerli ile TMDK Müdürümüz Prof. Serpil Mürtezaoğlu’nun renkli dansıyla sona erdi. 

dunya_dans_gunu_2019 (10)

dunya_dans_gunu_2019 (7)

dunya_dans_gunu_2019 (2)

dunya_dans_gunu_2019 (1)

dunya_dans_gunu_2019 (3)

dunya_dans_gunu_2019 (5)


Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi