İTÜ TMDK Selanik SKG Bridges Festivali’nde

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan topluluk, Yunanistan’ın Selanik kentinde, 9 - 11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen “SKG Bridges Festivali”nde iki konser verdi.

tmdk_selanik_konseri (2)

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) Kompozisyon Bölümü öğrencilerinin bestelerini seslendirmek üzere Kompozisyon Bölümü öğretim görevlileri; San. Öğr. Gör. Feridun Öney, Öğr. Gör. Oğuzhan Balcı ve Dr. Öğr. Üyesi Eray Altınbüken yönetiminde Kompozisyon, Çalgı ve Ses Eğitimi Bölümü öğrencileri “SKG Bridges Festivali”ne katıldı. İTÜ’lü ekip, Yunanistan’ın Selanik kentinde 9 ve 11 Mayıs tarihlerinde festival kapsamında iki konser gerçekleştirdi. “Çok kültürlülük” ve “toplumlar arası bir kültür köprüsü olarak sanat” temaları üzerine kurulu festivalin bu yılki programı Selanik Devlet Konservatuvarı iş birliği ile düzenlendi.

tmdk_selanik_konseri (3)

Okulumuzun Kompozisyon Bölümü öğrencileri Alp Vahit Alp, Nurullah Ejder, Güneş Yakartepe, Zeynep Ayşe Hatipoğlu, Orkun Zafer Özgelen, Gizem Alever, Yusuf Mesçi ve Hasan Barış Gemici’nin bestelediği eserler, ilk kez “SKG Bridges Festivali”nde seslendirildi. Performans, İTÜ TMDK Çalgı Bölümü öğrencilerinden oluşan orkestra eşliğinde Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi solistler, İrem Şamlı ve Berke Meyman tarafından başarı ile gerçekleştirildi. 

tmdk_selanik_konseri (1)

Konserler, Selanik Devlet Konservatuarı Konser Salonu ve Tarihi Roma Amfitiyatrosu’nda (tdk: amfiteatro), Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Selanik Devlet Konservatuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Harry Lefakis ve Konservatuvar Müdürü Lola Totsiou’nun katılımları ile gerçekleşti. 

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi