İTÜ TMDK Ülkemizi Çin’de Temsil Etti

Çin'in başkenti Pekin'deki Central Conservatory of Music tarafından düzenlenen "2nd Music Education Alliance Across the Belt and Road" konferansına dünyanın dört bir yanından 52 konservatuar katıldı. Türkiye'den davet edilen tek konservatuar olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ülkemizi başarıyla temsil etti.

tmdk_cin_konser_2019 (1)

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu başkanlığındaki heyette, İTÜ TMDK Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali Tüfekçi, Doç. Dr. Ayşegül Kostak Toksoy, Doç. Neva Özgen, Dr. Öğr. Üyesi Serhat Turunç ve Öğr. Gör. Ali Kazım Akdağ yer aldı. 

tmdk_cin_konser_2019 (4)

Pekin’de düzenlenen ve 3 gün süren buluşmada birçok panel, seminer ve konser gerçekleşti. Konferansın ilk gününde Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda müzik eğitimi hakkında bir sunum yaptı. 

tmdk_cin_konser_2019 (3)

1 Mayıs akşamı gerçekleşen konferans kapanış konserinde mikrotonal gitar, tar, bağlama, kanun, ney ve kemençe enstrümanları ile İTÜ TMDK müzisyenleri, Kantemiroğlu, Tanburi Cemil Bey, Aşık Veysel, Kemani Sebuh, Tatyos Efendi, Tofiq Quliyev ve Sultan Abdülaziz'in eserlerinden oluşan bir repertuarla Çinli seyircilerin beğenisini kazandı.

tmdk_cin_konser_2019 (2)

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi