Türk Halk Müziğinin Ustaları İTÜ Bağlama Günlerinde

Türkiye’nin ilk Türk Müziği Devlet Konservatuvarı olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşen “Bağlama Günleri”nde müzikseverler ile Türk Halk Müziğinin önemli ustalarını bir araya getirdi.

baglama-gunleri- (5)
  
İTÜ Maçka Kampusu Mustafa Kemal Amfisi'nde düzenlenen etkinlikte sahne alan birçok sanatçı, ustadan çırağa anlayışıyla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Arif Sağ’dan Erdal Erzincan’a, Çetin Akdeniz’den Mehmet Erenler’e kadar birçok sanatçı, ustadan çırağa anlayışıyla dinleyicilerin gönül teline dokundu.

baglama-gunleri- (1)

Türk Halk Müziğinin Ustaları Sahnede

BİSED Konser Salonunda 9 Nisan’da “Türkiye’nin Kentleşme Sürecinde Toplu ve Bireysel Bağlama İcrasında Yaşanan Değişimler” başlıklı söyleşi ile başlayan etkinlikte, Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Mehmet Erenler konuşmacı olarak yer aldı. Cihangir Terzi tarafından düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Süleyman Şenel üstlendi.

baglama-gunleri- (4)

Söyleşinin ardından, Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Talip Özkan anısına düzenlenen konserde; Mehmet Erenler, Çetin Akdeniz, Müslüm Eke, Mustafa Eke, Ali Kazım Akdağ, Efgan Rende, Tülay Örten Yıldız, Sevilay Gök Ayyıldız ve Çağatay Aras sahne aldı.

baglama-gunleri- (7)

Etkinliğin ikinci gününde ise “Çalgı Müzikleri Besteciliği Açısından Bağlama İçin Yazılmış Eser ve Düzenlemeler” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Erdal Erzincan, Zeki Atagür ve Ferda Ereren konuşmacılar arasında yer aldı. 

baglama-gunleri- (6)

Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Ali Ekber Çiçek anısına düzenlenen konserde ise Erdal Erzincan, Özlem Özdil, Erdoğan Eskimez, Şendoğan Karadereli, Cihangir Terzi, Arif Yanmaz Cem Doğan, Özge Çam, Cem Tarım, Hüseyin Can Pala, Hasan Vapur ve Gökhan Vural seslendirdikleri eserlerle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

baglama-gunleri- (3)

baglama-gunleri- (2)


Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi