İTÜ Mikrotonal Gitar Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) ve Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Mikrotonal Gitar Yarışması’nın kazananları açıklandı. 

İTÜ TMDK ve MİAM tarafından düzenlenen dünyanın ilk ve tek Mikrotonal Gitar Yarışması’nın üçüncüsü sonuçlandı. Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu yürütücülüğünde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Mikrotonal Gitar Yarışmasının teması “Solo Mikrotonal Klasik Gitar için Geleneksel Müzik Düzenlemeleri” idi. Daha önce ilk kez 2016 yılında İTÜ TMDK ve MİAM Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu tarafından düzenlenmeye başlanan etkinliğin bu yılki jüri üyeleri Prof. Jürgen Ruck, Prof. Safa Yeprem, Prof. Kağan Korad, Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu, Dr. John Schneider, Öğr. Gör. Tufan Kurdoğlu, Bekir Küçükay, Fernando Perez ve Mak Grgic oldu. 

mikrotonal gitar_1

Yarışmanın Kazananları Slovenya, Türkiye ve Bosna Hersek'ten 

Solo mikrotonal klasik gitar ile yapılan düzenlemelerin yarıştığı 3. Uluslararası Mikrotonal Gitar Yarışmasında birincilik ödülünü Slovenya'dan Benjamin Barbaric, anonim bir ezgi olan "I Vrisiton Peyiotisson"a yaptığı düzenlemeyle kazandı. Türkiye'den Emre Ünlenen, Hasan Ferid Alnar’ın “Segâh Saz Semaisi”ne yaptığı düzenlemeyle ikincilik ödülüne, Bosna Hersek'ten Mirza Redzepagic ise Ibrahim al Aryan'ın “Samai Bayati” parçasına yaptığı düzenleyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmanın mansiyon ödülleri ise Amir Mahmoudi, Süleyman Hakan Görener ve Enes Özkaya’ya verildi.

mikrotonal gitar_2

Kazanan gitaristlerin performanslarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:  http://microtonalguitar.itu.edu.tr/