İTÜ TMDK Güzel Sanatlar Liseleriyle Buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK), İstanbul'un güzel sanatlar liselerinden öğrencileri ağırladı.

TMDK_lise_bulusmasi_2019 (4)

İTÜ ve Milli Eğitim Bakanlığının imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde "Geleceğin Sanatçılarını Beraber Yetiştiriyoruz" etkinliğinde Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi, Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi ve Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan idareciler, müzik öğretmenleri ve öğrencileri bir araya geldi.

İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleşen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, İTÜ TMDK Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu, İTÜ TMDK öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

TMDK_lise_bulusmasi_2019 (2)

“İTÜ TMDK’nın deneyimlerini liselerimizde paylaşacağız”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca etkinliğin açılış konuşmasında projenin önemli bir değişimin tohumlarını ekme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği iş birliğini hatırlatan Karaca, "İmzalanan protokol aracılığıyla bilgi birikimimizi güzel sanatlar liselerine aktarmayı hedefledik. Bize göre konservatuvarlar birer müzikal deneyim alanı, bölgesi ve laboratuvarı. Bu alanlarda müzik virtüözlerinin, duayenlerinin bugüne dek yaptıklarını doğru bir şekilde keşfetmek önemli.” dedi.

Karaca, sanatın bir toplumun zihinsel refahını sağlayan en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, "Sizin gibi genç sanatçıların omuzlarındaki sorumluluğun ağır olduğunu biliyorum. Misyonunuz güç ancak heyecan verici. Sizler geçmişin değerli mirasını yenilikçi bir bakış açısıyla yorumlarken, başarı öykülerinize bir nebze katkımız olursa bundan mutluluk duyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

TMDK_lise_bulusmasi_2019 (1)

"Bütün okullarımızla birlikte çalışıyoruz"

İTÜ TMDK Müdürümüz Prof. Serpil Murtezaoğlu, imzalanan protokolün önemini vurgulayarak, "Çünkü son derece ciddiyetle ve sistematik, akademik bir biçimde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Murtezaoğlu, sürdürülebilir bir başarı elde etmek istediklerini belirterek, "Buna, herhangi bir protokol gözüyle bakmıyoruz, arkasında çok büyük bir emek var. İş birliği içinde, kolektif bir anlayışla tüm okullarla birlikte çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ise konuşmasında sanatın, insana dair duyguların dışa vurumu olduğundan bahsetti.
Numanoğlu, "Sanat toplumun bilinçlenmesini sağlayan bir faaliyettir. Geçmişe ve günümüze bakıldığında ileri ve gelişmiş toplumların sanatsal etkinliklerde devamlı bir atılım içinde olup daima ileri gittikleri görülmektedir." değerlendirmesine bulundu.

TMDK Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu da gerçekleştirilen etkinliklerden görseller eşliğinde konservatuvara ilişkin bilgi verdi.

İTÜ TMDK Öğretim Görevlimiz Ali Kazım Akdağ da protokol çerçevesinde yapılan çalışmaları, Türk Müziği Teorisi ve Çalgı Eğitimi alanlarında program ve materyal geliştirme süreçlerini ve ders kitabı yazımına dair planlamaları anlattı.

TMDK_lise_bulusmasi_2019 (3)

Etkinlik, İTÜ TMDK öğretim üyelerinden Ali Tüfekçi, Ayşegül Kostak Toksoy, Erdem Şimşek, Kadir Verim, Mehmet Bitmez, Neva Özgen, Serhat Turunç ve Tolgahan Çoğulu'nun verdiği konserle sona erdi. 

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi