İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı St. Petersburg Kültür Forumunda

Dünyanın kültür alanında en seçkin etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen "St. Petersburg Uluslararası Kültür Forumu 14-17 Kasım tarihlerinde Rusya St. Petersburg’da gerçekleştirildi.

itu-tmdk-st.-petersburg (3)

Tiyatro, müzik, bale, sinema, güzel sanatlar, kültür ve toplum, kültür ve gençlik, eğitim, edebiyat, yaratıcı endüstriler, müze ve sergiler, kültürel miras ve kitle iletişimi alanlarında pek çok etkinliğin düzenlendiği St. Petersburg Kültür Forumu 90 ülkeden 37 bin kültür insanını bir araya getirdi.

itu-tmdk-st.-petersburg (1)

St. Petersburg Kültür Forumunun davetiyle İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarını Konservatuar Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu ve Öğr. Gör. Gülaram Baltayeva temsil etti. “Globalleşen Dünyada Kültürel Kodlar” temalı forumda Konservatuar Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu “Günümüz Kültür ve Sanat Dünyasında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. İTÜ Rektörlüğü ve St. Petersburg Konservatuarı arasında yapılmış olan ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde öğrenci değişimi ve proje görüşmeleri yapıldı.

itu-tmdk-st.-petersburg (2)

Konservatuarımızın büyük ilgiyle karşılandığı toplantılarda ayrıca Moskova Konservatuarı, Rus Sanat Akademisi, Belarus Devlet Müzik Akademisi, V. Andreyev Rus Geleneksel Çalgıları Akademik Orkestrası ve Moskova Pedagoji Enstitüsü Sosyal Bilimler ve Kültürel Aktiviteler Birimi gibi Rusya’nın önde gelen kurumları ile iş birliği ve proje görüşmeleri yapıldı.

 Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi