İTÜ TMDK’dan 10 Kasım’a Özel Anma Çalışması

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünü için çok özel bir video hazırladılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yılında onun en sevdiği türkülerden biri olan “Çökertme”yi icra ederek Gazi’yi andılar.

Ne türkülerimiz eskir ne de sana olan hasretimiz...

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın Ses Eğitimi, Çalgı Eğitimi ve Türk Halk Oyunları bölümlerinden 4 öğretim üyesi ve yaklaşık 25 öğrencinin gerçekleştirdiği “Çökertme” performansı, benzerlerinden farklı olarak otantik biçimiyle icra edildi ve seslendirildi. 

Gerçekleştirilen performansa, İTÜ TMDK öğretim üyelerinden Erhan Uslu sesiyle, Ünal Yörük zurna icrasıyla, Erdem Şimşek bağlamasıyla, Eyüp Uzunkaya ise zeybek koordinasyonuyla katkı sundu. Ayrıca projeye 19 öğrenci sesiyle dahil olurken, zurna, davul, bağlama, kanun, kaval ve kemane çalgıları eşliğinde zeybek performansı da sergilendi.

Video için tıklayınız.

itu_tmdk_10-kasim-haber-1itu_tmdk_10-kasim-haber-2

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi