yesim-altinel

Neşe Yeşim Altınel Çoban

Dr. Öğr. Üyesi / Bestecilik Bölümü

Türk Müziği Keman, Türk Müziği Solfej, Nazariyat, Türk Müziği Kompozisyon ve Koro Şefliği

Sanatta Yeterlik, (Türk Müziği Programı),Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020
Yüksek Lisans (Türk Müziği), İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü , 1997;
Lisans (Çalgı Yüksek), İTÜ TMDK, 1995

cobann@itu.edu.tr

1974 yılında İstanbul’da doğdu. 1995 yılında İTÜ Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuarı (TMDK) Çalgı Eğitimi Yüksek Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 1997 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türk Müziği Dalında Yüksek Lisans eğitimini birincilikle tamaladı. Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ve Prof. Dr. Selahattin İçli, Prof. Mutlu Torun, Mefharet Yıldırım, Sadun Aksüt, Necdet Varol, Süheyla Altmışdört’ün öğrencisi oldu. 1994 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı imtihanı kazanarak akitli keman sanatçısı olarak çalışmaya başladı ve bu görevini 11 yıl devam ettirdi. 1997 yılında İTÜ TMDK’da keman, Türk Müziği nazariyatı ve solfej dersleri vermeye başladı. Birçok yurtiçi ve yurtdışı konserde, televizyon ve radyo konserlerinde keman sanatçısı olarak görev aldı. Aynı yıllarda THY Türk Müziği Korosu’nun Şefliğini yaptı. 2006-2011 yılları arasında Sabancı Holding Türk Müziği Korosunun kurucu şefi olarak görev yaptı. Birçok dernek ve cemiyet konserlerinde maestroluk görevinde bulundu. Türk Tedavi Mûsikîsi Uygulama ve Araştırma Grubunun Sanat Yönetmeni ve kemanisidir.8 adet türk müziği albüm çalışmasında kemani ve Sanat Yönetmeni olarak görev aldı. 24 TV’de yayınlanan ‘Bizden Nağmeler’ programında ‘maestro’ olarak görev aldı. 2008 yılında Prof. Dr. Nevzat Atlığ tarafından İTÜ TMDK Türk Müziği Korosu ‘na şef olarak atandı. Haliç üniversitesi Konservatuarı’nda Türk Müziği keman dersleri verdi. Aynı Üniversitede 2014 yılında başladığı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Türk Musikîsi Ana Sanat Dalı Sanatta Yeterlik Programını 2020 yılında başarıyla tamamladı.2017-2020 yılları arasında İTÜ Konservatuardan sorumlu Rektör danışmanlığı görevini yaptı. Aynı yıllarda Konservatuarın Müzik Ortaokulu ve Müzik ve Sahne Sanatları‘Lisesi’nın açılmasıyla İTÜ TMDK Prof. Dr. Selahattin İçli Çocuk Korosu’nun kurucu şefi olarak çeşitli konserler ve festivallere katıldı ve bu alanda “Umut çiçekler” isimli bir albüm çalışması yaptı. İTÜ TMDK Bestecilik Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyelisi ve Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda İTÜ TMDK Türk Müziği Topluluğu ve Prof. Dr. Selahattin İçli Çocuk Korosu şefliğine devam etmektedir. Türk Mûsikîsinin sözlü ve saz eserlerinden oluşan çeşitli formlarda beste çalışmaları bulunmaktadır. Türk Müziği Sanatçısı Dr. Adnan Çoban’la evli bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuk annesidir.