mesut-halili

Serkan Mesut Halili

Dr. Öğr. Üyesi / Çalgı Bölümü

Kanun

Sanatta Yeterlilik Programı: Haliç Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Musikisi, 2018;
Yüksek Lisans: Haliç Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Musikisi, 2013;
Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Çalgı, 2008.

halili@itu.edu.tr

İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı’nda temel müzik eğitimini tamamlayan Halili, aynı okuldan M. İhsan ÖZER ve Prof. Ş. Şehvar BEŞİROĞLU’nun kanun sınfından lisans mezunu oldu. Ardından T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Bölümü’nde Prof. Erol DERAN’ın kanun sınıfında Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik çalışmasını tamamladı. Halen İ.T.Ü. Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı kadrosunda kanun öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır

Kâni KARACA eşliğinde İstanbul Müzik ve Semâ Topluluğu ile Sydney Opera House, Bozar, Edinburgh Playhouse, Cairo Museum, Metropolitan Museum of Art gibi dünyanın sayılı sahnelerinde gruba eşlik etti..

Burhan ÖÇAL’a 2008’den beri SUFİ | BACH, İstanbul Oriental Ensemble, Caravansarai Musica projelerinde sanatçıya eşlik etmektedir. 2006 yılında Viyana’da Mozart Yılı kapsamında sergilenen “Saraydan Kız Kaçırma” isimli eserin icrasında orkestrada yer aldı. İ.T.Ü. Oda Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Filarmoni İstanbul, Sarajevo Filarmoni, Tiran Filarmoni ile çeşitli projelerde eşlikçi ve solist olarak sahne aldı.

2012 yılından bu yana CRR Türk Müziği Topluluğu’nda kanun sanatçısı olarak görev almaktadır.

2009 yılında Young-Euro Classic Festivali’nde Oğuzhan BALCI tarafından kanun ve senfoni orkestrası için bestelenen ilk eser olan “İstanbul Hatırası” isimli eserin dünya prömiyerini Berlin Konzerthaus’ta gerçekleştirdi.

2012 yılından itibaren bünyesinde olduğu “Kudsi ERGUNER Ensemble” ile Brezilya, Norveç, Belçika, Lübnan, Azerbaycan, Japonya ve Türkiye’de konserler verdi.

Echo Klassik ödüllü “Pera Ensemble” ile Almanya’da “FEMME FATALE” isimli albümü kaydetti. Almanya, Hırvatistan, Norveç, Brezilya ve Türkiye’de konserlere eşlik etti.

2013-2015 yılları arasında özel bir kanalda yayınlanan, solistliğini TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Elif GÜREŞÇİ’nin yaptığı “Elif Makamı” isimli programın sanat yönetmenliğini üstlendi.

2013 ve 2014 yılında "And the Waltz Goes on Tour” kapsamında Türkiye’de konser veren dünyaca ünlü keman sanatçısı André RIEU ile konuk sanatçı olarak sahnede yer aldı.

2014 yılının Türkiye-Polonya Diplomatik İlişkilerinin Kurulmasının 600. Yılı münasebetiyle planlanan "Szymanowski ad Orientem” isimli projede Polonyalı sanatçılar ile birlikte İstanbul ve Ankara’da konserler verdi.

Yine 2014 yılında Fazıl SAY’ın Japonya turnesinde “Japonya Prömiyeri” yapılan “İstanbul Senfonisi” isimli eserinde Tokyo Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne aldı.

Aynı yıl şefliğini Howard GRIFFITHS’in yaptığı “Brandenburg Staats Orchester” ile Potsdam ve Frankfurt Oder’de Fazıl SAY’ın “İstanbul Senfonisi” eserinde solist olarak yer aldı.

2015 yılında Qatar Foundation tarafından desteklenen Katar Müzik Akademisi (QMA) tarafından workshop ve masterclass vermek üzere Doha’ya davet edildi.

Yine aynı yıl Ermeni halk şarkıcısı Onnik DINKJIAN ve ud sanatçısı,
Ara DINKJIAN ile Diyarbakır, Berlin, Wuppertal ve İstanbul’da konserler verdi.

Avrupa Birliği ve T.C. Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “EUROPALIA ARTS FESTIVAL 2015” kapsamında Belçika, Hollanda ve Fransa’da “İstanbul Solistleri”, “Istanbul Songs” ve “Ottoman Drums” projelerinde yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Amerika‘nın Washington eyaletine bağlı Maryland şehrinde yaptırılan “Diyanet Center of America” açılışında görev aldı. (2016 Nisan)

L’arte Del Mondo orkestrası ile Leipzig ve Leverkusen’de, Mozart’a ait “Die Entführung Aus Dem Serail” (Saraydan Kız Kaçırma) operası temsillerinde, Pera Ensemble ile Türk Müziğ grubunda yer aldı. (Ağustos-Eylül 2016)

2017 yılında Fransız oda müziği grubu “Ensemble Variances” ile Fransa’da konuk sanatçı olarak konserler verdi.

Yine aynı yıl CRR konser salonunda düzenlenen Cihat Aşkın’ın “İstanbulin” projesinde konuk solist olarak yer aldı

2018 yılında Singapur’da “A Tapestry of Sacred Music Festival”de Kudsi Erguner Ensemble ile konser ve workshop verdi.

Makam müziği icra etmesinin yanında, çağdaş ve klâsik batı müziği, ladino, rembetiko gibi alışılmışın dışında türlerde de çalışmalar yapmıştır. Sanatçı, farklı grup ve projelerde değişik müzik tarzlarını denemeye ve icra tarzını genişletmeye devam etmektedir.