devrim-oztas

Öğretim Üyesi/Elemanı Adı Soyadı:

Devlet Devrim Öztaş

Unvan Bilgileri, Bölümü:

Prof. / Çalgı Bölümü

Çalışma Alanları:

Müzik Eğitimi,Yorumculuk

Mezun Olunan Lisans/YL/Doktora Programı:

Sanatta Yeterlilik Programı: MSGSÜ Devlet Konservatuarı Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999;
Yüksek Lisans: MSGSÜ Devlet Konservatuarı Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996;
Lisans: MSGSÜ Devlet Konservatuarı, 1994.

İTÜ E-posta Adresi:

ddoztas@itu.edu.tr

Web Adresi (Kişisel ya da Akademik):

devletdevrimoztas.com.tr

Biyografi:

15.12.1974’de Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda 1985 yılında Prof. Güherdal Çakırsoy‘un sınıfında başladı. Eğitim sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na yatay geçiş yapıp, sınıf atlayarak 1994 yılında “Konservatuvar Birincisi” olarak “Lisans Diploması” aldı. 

Mezuniyet başarısı nedeniyle “Sedat – Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı” nın “Birincilik Başarı Ödülü” ne layık görüldü.

Aynı Üniversitenin Piyano Anasanat Dalında ; “Yüksek Lisans Programı” nı 1996 ve “Sanatta Yeterlilik Programı” nı 1999 yıllarında “tam not” ile tamamlayarak “Yüksek Lisans Diploması” ve “Sanatta Yeterlilik Diploması” aldı.

1998 yılı Eylül ayında Franz Liszt Müzik Akademisi’nin açtığı sınavda ; Avrupa , Amerika   ve Asya ülkelerinden katılan 28 piyanist arasından seçilip kazanan 7 piyanistin ilk   üçü içinde yer alarak “ustalık ( virtüözite ) programı” na kabul edildi.  Franz Liszt Müzik Akademisinde ; 1 yarıyıl Prof. İstvan Guyaş , 2 yarıyıl Prof. Attila Nemethy , 3 yarıyıl Prof. Peter Nagy’ ın sınıflarında “Piyano Ustalık Eğitimi” aldı. Eğitim sürecinde Prof. Mikowsky , Prof. Heimwosky , Prof. S. Balazs ‘ tan master kurslar aldı. 2002 de yurda döndükten sonra Prof. Kamuran Gündemir ile çalıştı.

1996 yılında Genç Piyanistler arasından seçilerek “2. Uluslararası Cemal Reşit Rey Piyano Festivali” nde Solo Resital verdi.

Sanatçı 1994 yılında “Bülent Tarcan Piyano Yarışması” nda “Birincilik Ödülü” nü , 2000 yılında “Macaristan Müzik ve Sahne Sanatları Vakfı” nın düzenlediği yarışmada piyano dalında “Junior – Lyra Ödülü” nü  kazandı.

Sanatçı Türkiye’de; İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, İş Sanat, Cadde Bostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey , Avusturya Kültür Ofisi, İtalyan Kültür Merkezi,Sismanoglio Megaro,Ses Tiyatrosu,Beylikdüzü Kültür Merkezi ve Klasik Müzik Festivali, Enka Rönesans, Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Üniversitesi,İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Konser Salonu ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi , İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir’de İnönü Kültür Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu ve AKM Aspendos Salonu, Edirne’ de Trakya Üniversitesi Eğitim ve Sanat Merkezi, Mersin Üniversitesi Sanat Merkezi “A” Salonu ile Ankara’da  pek çok Solo Resital ve Oda Müziği Konserleri verdi . Yine Macaristan’da; Franz Liszt Müzik Akademisi, Regi Akademi, Budapeşte Teknik Üniversitesi, Helikon Sarayı, Slovak Kültür Merkezi, TC Büyükelçilik Rezidansı, Macaristan Müzik ve Sahne Sanatları Vakfı Festival Etkinliklerinde pek çok Solo Resital verdi.

Sanatçı  Akademik çalışmalarınaTrakya Üniversitesi Edirne Devlet Konservatuvarı’nda  2002’de  Yardımcı Doçent olarak başladı ve 2005 yılında Doçent oldu. İlköğretim , Lise , Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine piyano ve teori dersleri verdi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Müzik Eğitim Öğretim Programlarını Uluslararası Denkliği olacak şekilde yeniden hazırladı. 2006 Kasım ayında naklen görev aldığı Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet  Konservatuvarı’nda yaptığı çalışmalarla Lisans ve Yarı Zamanlı İlköğretim Devreleri’nin açılmasını sağladı ve Konservatuvar’ın tüm Eğitim Öğretim Müfredat Programlarını uluslararası denkliği olacak şekilde yeniden hazırladı. Nisan 2011 de Akdeniz Üniversitesinde Piyano Yorumculuğu alanında Profesör oldu. Mart 2012 de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına yeniden profesör olarak atandı.

Sanatçı konserlerinde Türk Bestecilerinin eserlerini de seslendirmekte ; özellikle Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Schumann , Brahms ve Debussy’ nin eserlerindeki özgün yorumuyla takdir toplamaktadır.