sendogan-karadeli

Şendoğan Karadeli

Sanatçı Öğr. Gör. / Çalgı Bölümü

Bağlama Öğretimi, Bağlama İcrâcılığı.

Yüksek Lisans: İTÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Halk Müziği, Yüksek Lisans Programı, 1988;
Lisans: İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Temel Bilimler Bölümü, Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Lisans, 1980

skaradeli@gmail.com

1958 Zonguldak, Devrek doğumlu. İlköğrenimini Ankara, Kızılcahamam ve Bolu’da tamamladı.

1970-1976 yılları arasında Bolu Kız İlk Öğretmen Okulunda okudu.1976’da Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü birincilikle kazandı. 1980 yılında mezun olup 1981 yılında Konservatuarın açmış olduğu sınavı kazanıp Nida TÜFEKÇİ ve Arif SAĞ’ın asistanı oldu. Neriman ALTINDAĞ TÜFEKÇİ, Orhan DAĞLI, Yavuz TOP gibi çok değerli hocalardan eğitim aldı. 1986 yılında İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsünde açılan yüksek lisans sınavını birincilikle kazandı. 1988 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans tezinin konusu; Türk Halk Oyun havalarının müzikal analizidir.

1978-1988 yılları arasında İ.T.Ü Türk Halk Müziği Korosunu Öğr.Gör. Taşkın DOĞANIŞIK ile birlikte çalıştırdı. Bu süre içerisinde yüze yakın T.H.M konserleri verildi.

1980-1988 yılları arasında Arif SAĞ Müzik Evinde Bağlama ve T.H.M solfeji dersleri verdi. 1986-1988 yılları arasında Nida Tüfekçi’nin Başkanlığında Çalgı Eğitim Bölümü Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

1980-1990 yılları arasında Türk Folklor Kurumunun T.H.M Korosunu çalıştırdı. 1984 yılında çalıştırdığı bu koro ile Türkiye birinciliği ödülünü aldı. 1989 yılında Finlandiya Helsinki’de Türk Haftası etkinliklerinde T.H.M konserleri verdi. 1991 yılında görevli olarak 3 ay Berlin’de 70 öğrenciye Bağlama ve Koro eğitimi verdi.

1996 yılında Kültür Bakanlığının Türkiye’nin tanıtımı için yaptığı ‘THE BRİDGE’ adlı etkinlikte Danimarka Kopenhagen’de THM Konseri verdi.

Görevli olarak Almanya,Rusya,Irak,Libya,Fransa,İngiltere,Avusturya,İsveç ve Norveç’de çok sayıda orkestra eşliğinde ya da solo T.H.M konserleri verdi. 1997 yılında Danimarka Arhus şehrinde görevli olarak 3 ay boyunca 80 öğrenciye bağlama ve Koro eğitimi verdi. Danimarka’nın Arhus ve Kopenhagen şehirlerinde workshop ve atölye çalışması yaptı, Danimarkalı müzisyenler ile konserler verdi.

2006-2008 yılları arasında Ses Eğitimi Bölümü Başkan yardımcılığı görevinde bulundu, 1 yıl sonra 2009-2010 yılında tekrar Ses Eğitimi Bölümü Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. 2008 yılında Ses Eğitimi Bölümü Stratejik planlama koordinatörlüğüne atandı,bu görevi hala devam etmektedir. Konservatuarda ki öğrencilik döneminden itibaren Cemal Reşit Rey, A.K.M başta olmak üzere gerek İstanbul gerekse diğer illerdeki konser salonlarında solo ve orkestra eşliğinde konserler verdi.

2012 yılında Danimarka ve İsviçre’de Türk Kültür Derneklerinin davetlisi olarak konserler verdi.

2014 yılında Büyükçekmece Belediyesinin düzenlediği Uluslararası 15.Halk oyunları ve Müzik Festivali için 60 kişiden oluşan İsviçre, Zürih Gençlik orkestrası ile birlikte 3 konser verdi.

2016 yılında Fransa Lille deki Kültür ve Sanat Derneğinde Mayıs ve Haziran aylarında iki konser verdi.

2015 yılında kurulan İş Bankası Türk Halk Müziği Korosunu çalıştırmaktadır.

2014-2016 yılları arasında Kadıköy Rasimpaşa Gönüllüevinde THM Korosunu çalıştırdı

2018 yılında Konservatuar Öğretim Görevlilerinden oluşan “NİDA BAĞLAMA DÖRTLÜSÜ”

gurubunun bir üyesidir.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında Bağlama Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir

Evli ve 2 çocuk babasıdır.