serhat-altug

Serhat Tansu Altuğ

Sanatçı Öğr. Gör. / Çalgı Bölümü

Yüksek Lisans: İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Programı, Haziran 1990

05 Haziran 2005 tarihinde Beylikdüzü belediyesi uluslararası yeşilvadi kültür ve sanat festivali-uluslar arası sempozyumun da “RİTİM VE İNSAN” başlıklı bildiri.

15-20 Temmuz 2001 tarihlerinde Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nin Sarajeva  kentinde düzenlenen “4. Saraybosna Uluslar arası Başçarşı Kültür ve Sanat Festival”inde Folklor kurumu derneğinin müzik direktörü olarak görev alınmıştır

20-30 Haziran 2006 tarihleri arasında Macaristan ın Szeget kentinde yapılan halk oyunları festivaline müzik direktörü olarak görev yapmıştır.

18-22 Nisan  2007 tarihleri arasında Bulgaristan Yanbol  kentinde yapılan halk oyunları festivaline müzik direktörü olarak katılındı.

24–29.Nisan 2007 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg –Erlangen kentinde düzenlenen“Türk Kültür Festivali Etkinlikleri”nde “Müzik Direktörü” olarak görev yapıp, Türk Halk Oyunlarımızı ve Halk Müziğimizi dış ülkelerde sergileyerek Türkiye’mizin ismini ve kültürünü duyurma ve yaygınlaştırma amaçlı bu etkinliğe müzik direktörü olarak katılmıştır.

23 -28 Temmuz 2007 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı Gençlik Dairesi tarafından düzenlenen ‘Gençfest 2007’ uluslar arası gençlik festivaline Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Lefkoşa ve Girne şehirlerinde. RİTİM-OYUN TOPLULUĞUNUN Ritimden Oyuna-Oyundan Ritme adlı gösterinin hazırlanıp sahnelenmesini sağlamıştır

10 -16 Ağustos 2007 tarihleri arasında Fransa da düzenlenen Festival de la Paix gösterilerinde Beşiktaş belediyesi oyun gençlik ve spor kulübüne Fransa da müzik yönetmenliği görevi yerine getirilmiştir.

29 Nisan–03 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan İstanbul 2. Uluslar arası dans kongresinin organize komitesinde görev almıştır.

10-26 Temmuz 2008 tarihleri arasında Fransa Ambert  kültür festivali etkinliklerine müzik direktörü olarak katılmıştır.

17-25 Mart 2009 tarihleri arasında Azerbaycan nın Bakü şehrinde yapılmış olan MUGAM yarışmasında Türkiye yi temsilen katılmış olan toplulukta akordeon sanatçısı olarak görev almıştır.

20-30 Ağustos 2010 tarihleri arasında Yunanistan da yapılan ”LEFKAS INTERNATIONAL FOLKLORE FETIVAL”inde müzik direktörü olarak görev yapmıştır.

11-19 Eylül 2011 tarihleri arasında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Romanya da düzenlenen halk oyunları çalıştırıcıları geliştirme ve yetiştirme seminerinde görev almıştır.