zeynep-barut

Yüksek Lisans: Sosyal Bilimler Enstitüsü ,İTÜ,1989;
Lisans: İTÜ,Türk Müziği Devlet Konservatuarı 1982

barut@itu.edu.tr

İstanbul’da doğdu. Oruçgazi  ilkokulu ve Çemberlitaş Anadolu Lisesini bitirdi. İstanbul Belediye Konservatuarına(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ) Keman Bölümüne girerek  Prof. Ayhan Turan ve Madam Lily Statzer ile keman ve Ferdi Statzer ile Solfej ve Armoni  çalıştı. Daha sonra eğitimini İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında sürdürdü. Bu dönemde  Erdoğan Saydam , Prof. Dr. Özer Sezgin İle  Viyola  çalışmalarına devam etti.Demirhan Altuğ ile Solfej ve Armoni derslerine devam ederken Türk Müziği üzerine çeşitli çalışmalar yaptı ,konserler verdi.

Uluslararası İstanbul Festivali kapsamında ve Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Kulübü bünyesinde Prof. Ruhi Ayangil Yönetiminde verilen bir çok konsere   keman ve viyola sanatçısı olarak katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde Müzik Teorileri üzerine   uzun süre dersler ve açıklamalı konserler verdi.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü ( Müzik Teorisi Bölümü ) bitirerek, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde Y. Lisans ve Sanatta Yeterlik programından mezun oldu.

TRT Türk Müziği Repertuar Denetim Kurulu tarafından, Türk Müziği Repertuarına kabul edilen birçok  eser besteledi. Pan Yayıncılık tarafından yayımlanan “Türk Müziğinde Beylik Aranağmeler”( II. Baskı 2017 ) ve “Viyola Eğitimi- I” adlı  kitaplar yazdı.

Halen Konservatuarımızda  Viyola  derslerini  yürütmektedir.