ayse-coskun

Yüksek Lisans: Sosyal Bilimler Enstitüsü, İTÜ, 1995;
Lisans: Çalgı Bölümü, İTÜ TMDK, 1992

ayseayan.itu@gmail.com

1992 yılında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu (Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu) ve İTÜ TMDK’nın ortaklaşa düzenlediği “Başarılı Öğrenciler” konserinde solo konser verdi.

Konservatuar hocalarından İhsan Özer yönetimindeki okul orkestrasında uzun süre görev aldı. Bu topluluk ile birçok konser yanında, 9 bölümlük “Gençlerden Gençliğe” adlı TRT programında yer aldı. Uluslararası İstanbul Festivallerinde İnci Çayırlı ve Necdet Varol yönetimindeki topluluklarda solo konserler verdi.

1992 yılından bu yana Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Bulgaristan, Belçika, Japonya, Hindistan, İsviçre ve İsveç gibi ülkelerde, çeşitli topluluklarla birlikte, kanun icracısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Japonya’nın Tokyo şehrinde gerçekleştirilen Türkiye ile ilgili etkinliklerde, ülkemiz müziğini temsilen kanun resitali verdi.

Danışmanlığını Prof. Dr. Nevzad Atlığ’ın yaptığı İTÜ TMDK Türk Müziği Repertuarının notaya alınması ve yayınlanması ile ilgili oluşturulan komisyonda bulundu. Bu çalışmalar çerçevesinde Rast ve Hicaz fasikülleri yayınlandı.

1992 yılında başladığı İTÜ TMDK Sanat Uygulatıcısı görevine devam etmektedir.