tunc-buyruklar

Ahmet Tunç Buyruklar

Dr. Öğr. Üyesi / Müzik Teknolojileri Bölümü

Yaylı ve Tuşlu Çalgılar Yapımı/Restorasyonu, Organoloji, Ses Sistemleri, Müzik Teorisi

Sanatta Yeterlilik: Türk Müziği Sanatta Yeterlik Programı, Haliç, 2014;
Yüksek Lisans: Türk Sanat Müziği Yüksek Lisans Programı, İTÜ, 1994;
Lisans: Yaylı Çalgılar Yapımı Programı, İTÜ, 1990

buyruklara@itu.edu.tr

Ahmet Tunç Buyruklar, 29.07.1969’da İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokulu Sarıyer Pertevniyal İlkokulu ve Sarıyer Ortaokulu’nda bitirdi. 1983 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarını kazanarak Enstrüman Yapım Bölümü’ne girdi.

Konservatuarda, enstrüman bilimi ile yaylı ve mızraplı enstrümanların yapımı konusundaki yedi yıllık (lise ve lisans) eğitimini sürdürmüş ve 1990’da bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Sanat Müziği programından Yüksek Lisans ve Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Müziği programından Sanatta Yeterlik derecelerine sahiptir.

Çalgı yapımı ve organoloji alanında ulusal ve uluslararası bildiriler sunmuş, atölye çalışmaları yürütmüş ve eserleriyle sergilere katılmıştır. Halen İTÜ. Türk Musikisi Devlet Konservatuarında, Öğretim Görevlisi olarak bilimsel ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.