mehmet-hasim-acanal

Mehmet Haşim Açanal

Öğr. Gör. / Müzik Teknolojileri Bölümü

Yaylı ve Mızraplı Çalgılar Yapımı, Organoloji, Ses Sistemleri, Sinyal İşleme, Yapay Sinir Ağları, Çalgı Akustiği, Ziraat, Tiyatro

Doktora: Müzikoloji ve Müzik Teorisi, İstanbul Teknik Üniversitesi (Devam ediyor)

Yüksek Lisans: Elektrik Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi (2017)
Lisans:Müzik Teknolojileri, İstanbul Teknik Üniversitesi (2016)
Lisans:Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Pamukkale Üniversitesi (2007)

acanalm@itu.edu.tr

1984 yılında Urfa’da doğdu, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa Anadolu Lisesi’nde okudu. 2007’de Pamukkale Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden görüntü işleme tabanlı “Lazer ile Hedef Takip Sistemi” adlı bitirme projesiyle mezun oldu. İkinci Lisans derecesini 2016 yılında İTÜ TMDK Müzik Teknolojileri Bölümünden “Mıskal Yapımı” adlı bitirme projesiyle alırken, eş zamanlı olarak devam ettiği Elektrik Mühendisliği yüksek lisans programından da “Türk Müziği Enstrümanlarının Öznitelik Vektörlerinin Çıkarılması Ve Yapay Sinir Ağları Kullanılarak Sınıflandırılması” adlı teziyle mezun olmuştur. 2019 Şubat ayında İTÜ TMDK Müzikoloji ve Müzik Teorisi doktora programına, Ekim ayında ise konservatuara bağlı Müzik Teknolojisi bölümünde öğretim görevlisi olarak memuriyete başlamıştır. Çalgı akustiği üzerine çalışmalar yapmaktadır.