mustafa-aydin-oksuz

Mustafa Aydın Öksüz

Sanatçı Öğr. Gör. / Çalgı Bölümü

Yaylı ve Tuşlu Çalgılar Yapımı/Restorasyonu, Ses Sistemleri, Müzik Teorisi,

Sanatta Yeterlilik:İslam Tarihi Ve Sanatları / Türk Müziği Sanatta Yeterlik Programı, Marmara Üniversitesi,1998;;
Yüksek Lisans:
Basın Yayın- Radyo/TV Yüksek Lisans Programı, İstanbul Üniversitesi, 1987;
Lisans: Enstruman Yapım ( Yüksek Kısım)1982;
Lisans: Temel Bilimler, İTÜ TMDK, 1979.

oksuzm@itu.edu.tr

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler ve Enstrüman Yapım Bölümlerin mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Bölümü Radyo/TV programında tamamladı. 1986 yılında Sanatçı Öğretim Görevlisi statüsüne geçti.1998 yılında Marmara Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde Türk Müziği Programına Kabul edildi. Türkiye’nin ve Dünyanın farklı yerlerinde Tanbur icracısı olarak konserler verdi. Çalgı yapım alanında sürdürdüğü çalışmalarından “Gerdirme Sistemli ve Ayarlı Kemençe Yayı” projesinin patentini 2012 yılında almıştır. Çalgı yapımı alanında ulusal bildiriler sunmuş ve uluslararası atölye çalışmaları yürütmüştür. Halen İTÜ. Türk Musikisi Devlet Konservatuarında, Sanatçı Öğretim Görevlisi olarak bilimsel ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.