sair-sinan-kestelli

Sair Sinan Kestelli

Dr. Öğr. Üyesi / Müzik Teknolojileri Bölümü

Müzik Teknolojileri, Ses Tasarımı, Elektroakustik Müzik, Bilgisayar Müziği, Yeni Sayısal Müzik Çalgıları Tasarımı

Yüksek Lisans: Müzik Yüksek Lisans Programı, İTÜ, 2008;
Yüksek Lisans: Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Programı, Boğaziçi Üniversitesi, 2006;
Lisans: Çevre Mühendisliği, ODTÜ, 2002

kestelli@itu.edu.tr

sairsinankestelli.com

Sair Sinan Kestelli, lisans ve yüksek lisans seviyesinde çevre mühendisliği ve çevre bilimleri eğitimi aldıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’ nde (MİAM) Ses Mühendisliği ve tasarımı uzmanlık alanıyla Müzik yüksek lisans programına kabul edildi.

MİAM’ daki çalışmaları esnasında elektroakustik müzik ve canlı elektronikler alanıyla ilgilenmeye başladı ve eserler üretti. Bu eserlerden ‘earthworks’, Sub Rosa Records tarafından 2016 yılında yayınlanan ‘Anthology of Turkish Experimental Music: 1961-2014’ adlı albüme dahil edildi. Desonanz Festival ve Musica Viva Festival gibi uluslararası etkinliklerde yer aldı. Farklı koreograflarla çeşitli çağdaş dans/performans projelerinde ses tasarımcısı olarak çalıştı. 2017’ de Haus der Kulturen der Welt Berlin’ den, 2018’ de Errant Sound’ dan eser siparişleri aldı. 2015 yılında yeni sayısal müzik çalgılarında motor imgelemin kullanımı hakkında New Interfaces for Musical Expression (NIME) Konferansı’ nda bir makalesi yayınladı.

Sair Sinan Kestelli halen MİAM’ da Sessel Sanatlar uzmanlık alanıyla müzik doktora çalışmalarını sürdürmekte ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojileri Bölümü’ nde elektroakustik müzik kompozisyonu, ses tasarımı, bilgisayar müziği gibi alanlarda dersler vermektedir. Yeni sayısal müzik çalgıları tasarlamakta ve elektronik müzik kompozisyonu ve canlı icrası, sesin farklı duyularla etkileşimi ve sesin fiziksel uzamla ilişkisine odaklanarak farklı platformlarda üretimler yapmaktadır.Kendi kişisel çalışmaları dışında, Tuğrul V. Soyle ile ‘mondual’ elektronik müzik ikilisini yürütmektedir.